STAP-budget

Het is mogelijk om voor je opleiding van De Nederlandse Acteursschool het STAP-budget aan te vragen. Dit kan je aanvragen voor leerjaar 1, alle locaties en leerjaar 2.

Wat is het STAP-budget precies?

Het STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal €1000,- dat je 1 keer per jaar kan gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kan je je positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Je kan het STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Vraag je op 2 januari 2023 STAP-budget aan? Dan mag de opleiding niet eerder starten dan op 30 januari 2023 en uiterlijk op 2 september 2023. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. Het UWV kent het scholingsbudget toe als je voldoet aan de voorwaarden. Het budget wordt rechtstreeks aan de opleider betaald.

Het eerstvolgende moment op het STAP budget aan te vragen is op 2 januari 2023, om 10:00 uur. Dit is het enige moment waarop dit kan voor leerjaar 2023. Ga er dus goed voor klaar zitten want op is op.

Wanneer je het STAP-budget toegekend krijgt, moet je er alles aan doen om de opleiding af te ronden. Een opleiding is (succesvol) afgerond als je een certificaat hebt behaald of als je meer dan 80% van de opleiding hebt bijgewoond. Je ontvangt een bewijs van deelname van ons om dit aan te tonen. Ook ben je verplicht om wijzigingen en meldingen door te geven. Lukt het bijvoorbeeld niet om de opleiding geheel of op tijd af te ronden? Geef dit dan aan het UWV door.

Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op.
Heb je inhoudelijke vragen over het STAP budget? 
Lees hier alle informatie over het STAP-budget of neem telefonisch contact op met het STAP Klantcontact Centrum via 088 – 898 22 02 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur.